back

Про працевлаштування ВПО – на «круглому столі» в обласному центрі

20-09-2023 | 10:23

У межах всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен» 19 вересня в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості відбувся «круглий стіл». Участь у заході взяли представники місцевої влади, служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці.

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник, працевлаштування переселенців у громадах – один із пріоритетів роботи служби зайнятості. Її послугами можуть скористатися всі шукачі роботи, які змінили місце проживання внаслідок російської воєнної агресії. Адаптуватися на сучасному ринку праці та працевлаштуватися допоможе низка безкоштовних сервісів та послуг, серед них: підбір роботи, профорієнтаційні послуги, залучення до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру, підвищення кваліфікації, навчання нових спеціальностей та професіям, зокрема шляхом надання ваучера, гранти на створення або розвиток власної справи тощо. До речі, для того, щоб скористатися деякими послугами, не обов’язково реєструватися в службі зайнятості безробітним. Детально про послуги служби зайнятості внутрішньо переміщеним особам читайте тут.

Тим, хто шукає роботу самостійно, варто скористатися Єдиним порталом вакансій, що містить актуальні пропозиції роботи як від державної служби зайнятості, так і з найбільших сайтів із працевлаштування. Також можна скористатися офіційним сайтом обласного центру зайнятості або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram та Viber.

Чому роботодавцям вигідно брати на роботу переселенців – розповіла заступник начальника управління – начальник відділу активних програм обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова. За її словами, вони можуть отримати:

- компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб. Тривалість виплати – 6 місяців впродовж року за умови збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Детально читайте тут.

- компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану в Україні та протягом 30 календарних днів після його скасування. Сума компенсація – 6700 грн щомісяця, тривалість – 2 місяці. Детально читайте тут.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості