back

«Урбаністика» – новий освітній серіал про розвиток міст

15-09-2023 | 09:01

Дія.Освіта разом з громадською організацією STEM is FEM презентують новий освітній серіал про розвиток міст. Урбаністи — це спеціалісти, які вивчають та планують міське середовище: працюють з розташуванням будівель, зонуванням, транспортною інфраструктурою, виглядом вулиць тощо. Якісна робота урбаністів не помітна, коли людям комфортно жити в місті.

Про що серіал?

  • Дослідження міст і відповідальне громадянство;
  • Повоєнна відбудова та формування публічних просторів;
  • Інклюзивність та інноваційні проєкти будівництва.

З 12 вересня серіал можна подивитися українською мовою, з 22-го — англійською. В обох версіях також доступні субтитри. Освітній серіал є безоплатним та буде цікавим як людям, що працюють у галузі, так і тим, хто нічого не знає про урбаністику.

Після кожної серії та після всього курсу можна виконати завдання. Ті, хто пройдуть усі тести, отримають сертифікат, який можна додати до свого CV.

Посилання на серіал — https://osvita.diia.gov.ua/courses/urbanism

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Урбаністика» програми «Мріємо та діємо», яка втілюється IREX у партнерстві з громадською організацією STEM is FEM.

Фейсбук-сторінка платформи Дія.Освіта