back

Хай небо буде мирним, а Україна — чистою!

12-09-2023 | 12:53

Під таким гаслом 16 вересня Чернігівщина, як і вся Україна, разом із мільйонами активістів із 191 країни світу приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

Мета акції — сформувати культуру чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднати зусилля заради екологічного майбутнього.

Враховуючи воєнний стан, плануються нові формати на вибір: цифрове прибирання; формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай»; сімейні та індивідуальні прибирання на прибудинкових або рекомендованих локаціях, на територіях навчальних закладів та установ; розбір завалів.

Організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях органами місцевого самоврядування, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

Також організатори запрошують приєднатись українців за кордоном, які зможуть організувати прибирання, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Організатор акції — Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine».

Деталі та інструкції на сайті https://letsdoitukraine.org/