back

Засідання обласної містобудівної ради

25-07-2008 | 17:06

25 липня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Бєльського відбулось засідання обласної містобудівної ради. На порядку денному стояло питання про розгляд проектних пропозицій з будівництва об’єктів соціальної сфери селища Батурин:
- загальноосвітньої школи на 500 учнівських місць;
- дитячого садочку-ясел на 100 місць;
- школи-інтернату на 150 дітей;
- будиноку для проживання громадян похилого віку на 100 місць.

Свої демонстраційні матеріали з даного питання під час засідання надали представники ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" ("КиївЗНДІЕП").

В обговоренні проектів майбутніх будівель також взяли участь представники обласної організації Національної спілки архітекторів України, управління містобудування та архітектури, управління капітального будівництва облдержадміністрації. Ними були внесені конструктивні зауваження та відповідні пропозиції виконавцям щодо проектування зазначених об’єктів.

Довідково:

Проекти майбутніх споруд:

Дитячий садочок-ясла

У 1989 році почали будівництво цього об’єкта. Зараз там збереглись лише фундаменти. В новому проекті закладено розширення площі будівлі, оскільки тепер в планах організаторів – дитсадочок на 6 груп (раніше було 4). Крім того об’єкт планується виконати в сучасному стилі, з утепленими стінами корпусів.

Загальноосвітня школа

Цей об’єкт планується побудувати на розширеній території старої школи поблизу дит-садочка. Кожен блок будівлі буде присвячений певній віковій категорії дітей. Крім того планується створити культурно-спортивний комлекс з басейном, бібліотекою, тринажерним залом. Коли комплекс буде вільний від занять зі школярами, його зможуть відвідувати місцеві жителі.

Школа-інтернат

Плануться побудувати на західній околиці селища. Це буде композиція з декількох блоків, оскільки заклад багатофункціональний: жилі приміщення, навчальні блоки, майстерні для уроків праці, спортивний та актовий зал, зал для занять з хореографії.

Будинок для проживання громадян похилого віку

Комплекс складається з житлової групи приміщень, які розташовані на 2, 3 і 4-ому поверхах. Тут також планується зробити спеціальні кімнати для людей з обмеженими фізичними можливостями. На кожному поверсі будуть розташовані службові приміщення: кухня-роздавальня, маніпуляційна та інші. На першому поверсі планується створити медико-реабілітаційний центр, блок ізолятора та карантинне приміщення.

Між школою-інтернатом та будинком для проживання громадян похилого віку пропонується розмістити невеличку капличку, яка буде служити потребам мешканців обох закладів.