back

Фінансова підтримка для малого та середнього бізнесу Чернігівщини, що постраждав внаслідок російської агресії

01-09-2023 | 16:43

Розпорядженням голови військової державної адміністрації від 18.08.2023 № 559 внесено зміни до обласної Програми розвитку малого та середнього підприємництва на 2021-2027 роки, зокрема доповнено додатком 5 «Порядок надання фінансової підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва на безповоротній основі для часткового відшкодування витрат на визначення шкоди та обсягу збитків, завданих внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією російської федерації, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності».

Метою Часткового відшкодування є надання підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва Чернігівської області, постраждалим внаслідок збройної агресії російської федерації  для здійснення оцінки шкоди та збитків, зокрема: розміру реальних збитків; упущеної вигоди; потреб у витратах, необхідних для відновлення майна та майнових прав.

Часткове відшкодування надається суб’єкту як фінансова підтримка на безповоротній основі одноразово у розмірі 50 % від фактичних витрат, але не більше 20,0 тис. грн.

Більш детально з порядком надання часткового відшкодування можна ознайомитись на сайті Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації в рубриці «Сторінка для підприємців», підрубриці «Обласна Програма розвитку малого і середнього підприємництва» за посиланням

Департамент економічного розвитку Чернігівської
обласної військової адміністрації