back

До уваги підприємств-товаровиробників Чернігівщини!

01-09-2023 | 16:13

Комплексною Програмою підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина – конкурентоспроможний регіон» передбачено часткове відшкодування витрат підприємств області на:

  • участь у виставково-ярмаркових заходах на національному та міжнародному рівнях;
  • вартості витрат з сертифікації продукції, систем управління та/або оцінки відповідності продукції.

Метою часткового відшкодування є підтримка місцевих товаровиробників, що сприятиме створенню нових робочих місць, виробництву високоякісних та конкурентоспроможних товарів (продукції) місцевого виробництва та просуванню продукції місцевого виробництва на національному і міжнародному рівнях.

Часткове відшкодування надається підприємству як фінансова підтримка на безповоротній основі один раз на відповідний календарний рік.

Розмір часткового відшкодування витрат підприємств області на участь у виставково-ярмаркових заходах на національному та міжнародному рівнях становить 30 % від фактичних витрат, але в обсягах не більше 50,0 тис. грн у разі очної участі та не більше 5,0 тис. грн у разі  заочної участі у виставково-ярмарковому заході. (З умовами Порядку надання часткового відшкодування можна ознайомитись на офіційному вебсайті Чернігівської обласної державної адміністрації в рубриці «Чернігівщино, купуй рідне» за посиланням).

Розмір часткового відшкодування підприємствам області вартості витрат з сертифікації продукції або систем управління становить 30 % від фактичних витрат підприємства,  пов’язані  з  проведенням  робіт  з  сертифікації  продукції,  систем управління  та/або  оцінки  відповідності  продукції,  що  виконані органами з сертифікації/оцінки відповідності, акредитованими Національним агентством з акредитації України (НААУ) та національними агентствами з акредитації інших держав, що мають з НААУ угоди про взаємне визнання робіт з сертифікації (в рамках  співробітництва з  Міжнародним  форумом  з акредитації  (IFA) та Європейською кооперацією з акредитації (EA)), але в обсягах не більше 50,0 тис. грн одному підприємству. (З умовами Порядку надання часткового відшкодування можна ознайомитись на офіційному вебсайті Чернігівської обласної державної адміністрації в рубриці «Чернігівщино, купуй рідне» за посиланням).

За більш детальною інформацією просимо звертатись до Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації за телефоном: (0462) 675-739.

Департамент економічного розвитку Чернігівської
обласної військової адміністрації