back

«Вічна пам’ять»: до дня пам’яті загиблих захисників України в Чернігові погасили благодійну поштову марку

29-08-2023 | 15:20

29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пам’ятний день запроваджений у 2019 році та приурочений до дня виходу з Іловайська в 2014 році. Ті трагічні події розгорталися на полях соняхів. Саме тому надалі квітка стала символом Дня пам’яті загиблих героїв.

Церемонія спецпогашення марки «Вічна пам’ять» відбулась сьогодні за участі першого заступника начальника Чернігівської ОВА Костянтина Мегема, начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського, військового капелана ОК «Північ» отця Антонія.

«Після повномасштабного вторгнення російських загарбників в нашу країну цей день набуває більш широкого сенсу. Ми повинні пам’ятати і вшановувати пам’ять кожного українця, який загинув, захищаючи нашу землю», – зазначив керівник Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» Олександр Бородавко та додав, що з продажу кожної  марки 3 грн піде на підтримку дітей, чиї батьки загинули захищаючи Україну.

«Наш обов’язок – вшановувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за незалежність та територіальну цілісність України», – наголосив Костянтин Мегем.

Поштова марка випущена накладом 500 000 примірників. Ескізом до неї стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба». Номінал марки – U становить 12 грн  (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України) та 3,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на благодійні цілі). В наборі – блок марок з 5 штук і конверт «Перший день».

Відсьогодні поштовий набір можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій країні, в офіційному інтернет-магазині та на маркетплейсах eBay та Amazon.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації