back

Чернігівський навчально-реабілітаційний центр отримав електропідйомник від благодійників

28-07-2023 | 17:06

Чернігівський навчально-реабілітаційний центр отримав електропідйомник для дітей з особливими освітніми потребами. У його придбанні допоміг Чернігівський регіональний офіс БФ «Право на захист».

«Під час візиту до Чернігівського НРЦ та спілкування з їхнім керівництвом фахівці з моніторингу БФ «Право на захист» виявили потреби в облаштуванні спальних місць для учнів, які там проживають, та персоналу, що піклується про них, часткового устаткування ванної кімнати та кухні, а також зауважили на додатковій необхідності встановлення приладу для маломобільних учнів, щоб забезпечити безперешкодне подолання сходів. Сподіваємось, що дана допомога зробить життя учнів даного навчального закладу комфортнішим та кращим», – зазначила керівниця Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист» Олена Приходько.

Зі свого боку, батьки дітей, які тут навчаються, подякували за таку підтримку закладу.

«Дякуємо за допомогу в придбанні підйомника в школу для дітей з особливими потребами. Цей підйомник забезпечить моєму сину, учню 8 класу, безперешкодне освітнє середовище, допоможе безпечно та незалежно від мене пересуватися між поверхами школи. Дякую вам за проявлену увагу в цей нелегкий для всіх нас час.  Для мене це важливо, бо мій син проживає в школі», – сказала мати одного з учнів.

Крім того, у рамках проєкту AWO international  до закладу передали благодійну допомогу у вигляді меблів, бойлеру, пральної та посудомийної машини, а також гусеничного підйомника для маломобільних осіб з інвалідністю.

Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика наголосив, що очолюваний ним структурний підрозділ працює над подальшим втіленням в освітній сфері ініціативи першої леді України «Без бар’єрів».

Безбар’єрність – це комплексний підхід, який передбачає відсутність перепон для людини будь-якої статі, віку, у будь-якому стані – перепон для розвитку, освіти, роботи, комфортного життя.

За повідомленням Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації