back

У віддалені громади області продовжуються виїзди мобільних бригад медичних працівників

26-07-2023 | 11:17

Наприкінці минулого тижня мобільна медична бригада побувала у Батуринській громаді. Попередню роботу провели фахівці Бахмацького відділення ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України», які з’ясували потреби у тих чи інших спеціалістах з Чернігова, організували проведення своєрідної інформаційної кампанії.

Під час перебування у Батурині лікарі провели консультативний прийом для  125 громадян.  Також  57 особам  проведено  тестування на вірусні гепатити, 56 –   вимірювання вмісту цукру у крові.  10  людей виявили бажання щепитися.

Крім того,  спеціалісти Чернігівського обласного центру  контролю та профілактики хвороб дослідили  19 зразків колодязної води. У чотирьох виявили перевищення  вмісту нітратів і попередили громадян про небезпеку вживання такої води.

Нагадаємо, що у Чернігівській області тривають виїзди медиків до віддалених територіальних громад області.  Їхня мета – наближення  спеціалізованої медичної допомоги до місцевого населення в умовах подолання наслідків російської агресії, покращення ранньої діагностики соціально значущих захворювань, популяризація вакцинації, попередження інфекційної захворюваності за допомогою профілактичних щеплень, а також вивчення можливостей місцевих медиків щодо ефективного обслуговування громадян.

Кількість таких виїздів вже наближається до десятка. Вони свідчать про зацікавленість людей у спілкуванні з вузькопрофільними спеціалістами із медичних закладів  обласного центру: громадяни йдуть на прийом, отримують консультації та, у разі необхідності, направлення на дообстеження та стаціонарне лікування.

За повідомленням Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України