back

Ваучери на навчання від обласної служби зайнятості цьогоріч отримали 217 осіб

25-07-2023 | 15:17

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості. Серед згаданих осіб – дев’ятеро внутрішньо переміщених.

Ваучер – це документ, який дає право безоплатно пройти навчання за однією зі 123 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку. Основна мета видачі – підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування.

Для отримання ваучера не потрібно реєструватися безробітним. Подати  заявку можна як при відвідуванні центру зайнятості, так і онлайн.

За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту або підвищити кваліфікацію. Професію чи спеціальність, заклад освіти людина вибирає самостійно. Наші земляки за ваучерами вчаться на електрогазозварників, електромонтерів, водіїв, трактористів, машиністів крану автомобільного, слюсарів колісних транспортних засобів, монтажників гіпсокартонних конструкцій, а також за спеціальностями «Психологія», «Харчові технології», «Автомобільний транспорт», «Туризм».

Переселенці ж для навчання обрали професії кухаря, кондитера, а також спеціальності «Агрономія», «Соціальна робота», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Детальніше про ваучер тут.

Консультації – в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості