back

У Чернігівській області розробляється регіональний план управління відходами

18-07-2023 | 11:46

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації спільно з іншими дотичними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування розробляється Регіональний план управління відходами.

Як повідомлялося раніше, у липні набув чинності новий Закон України «Про управління відходами», який запускає реформу управління відходами та наближає наше законодавство до законодавчої бази Європейського Союзу.

Крім того, 30 червня цього року Уряд своєю постановою № 667 затвердив Порядок розроблення та затвердження регіональних планів управління відходами.

У зв’язку з цим, Департамент звертається до усіх зацікавлених установ, підприємств, організацій та представників громадськості з проханням надати пропозиції щодо формування Регіонального плану управління відходами, а також до складу відповідної робочої групи.

Пропозиції очікуємо до 28 липня 2023 року на електронну адресу Департаменту: [email protected] або за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 14, IV поверх, каб. 408, контактний телефон: (0462)651-619.

Довідково. Регіональний план управління відходами розробляється на 10 років та підлягає перегляду кожні чотири роки з дати набрання ним чинності. Цей документ охоплює всю територію області і є основою для розроблення місцевих планів управління відходами відповідних територіальних громад. 

Департамент екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації