back

Сновський заклад профтехосвіти отримав ноутбуки за програмою "EU4Skills"

03-07-2023 | 13:25

У рамках реалізації програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» Сновському вищому професійному училищу лісового господарства передали 14 ноутбуків загальною вартістю понад 281,8 тис. грн.

За словами начальника Управління освіти і науки ОВА Юрія Музики, техніка закуплена Фондом Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) за сприяння Міністерства освіти і науки України для потреб професійної (професійно-технічної) освіти в Україні.

На Чернігівщині підготовку робітничого потенціалу для регіональних і загальнодержавних потреб економіки здійснюють 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Для підвищення якості у підготовці трудового потенціалу вжито суттєвих кроків, спрямованих на розбудову сучасного освітнього середовища шляхом модернізації матеріально-технічної бази закладів.  

Довідково. «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

ЇЇ мета – зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці та допомогти молоді і дорослим реалізувати власний потенціал.

В рамках програми EU4Skills заклади професійно-технічної освіти України отримали близько 800 ноутбуків.

 За повідомленням Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації