back

На Чернігівщині безробітні допомагають волонтерам розбирати завали

22-06-2023 | 10:15

Вже понад рік у Чернігові тривають роботи по розбору завалів та відновлення будинків місцевих жителів, які постраждали під час бойових дій. Навесні цього року до цієї важливої справи знову долучилися безробітні чернігівці, які перебувають на обліку в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

Організація суспільно корисних робіт цього разу проводиться Чернігівською філією спільно з громадськими організаціями «Об’єднання добровольців «Бо можемо!», «Голос батьків» та благодійною організацією «Всеукраїнський благодійний фонд «Іскра добра». Працюють безробітні на завалах у найбільш постраждалих районах Чернігова (Бобровиця та Масани), а також у Киселівській, Киїнській та Новобілоуській територіальних громадах. Всі – люди різних професій. Завдання в усіх одне: демонтувати те, що вже не можна відновити, відсортувати вцілілі матеріали та прибрати непотріб, щоб люди могли відбудуватися. Працюють на завалах за строковим договором на місяць, з двома вихідними, восьмигодинним графіком та обідньою перервою. Замість допомоги по безробіттю отримують заробітну плату в розмірі 6700 грн.

Співзасновник ГО «Бо можемо!» Андрій Галюга каже, що їхня організація зацікавлена у такій співпраці зі службою зайнятості. «Чим більше людей ми згуртуємо, тим більше зробимо», – говорить він. Роботи актуальні й потреба велика, отже запрошує в ряди добровольців усіх небайдужих людей.

Крім розбору завалів, безробітні чернігівці наразі плетуть маскувальні сітки, в Чернігівській обласній лікарні ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, у комунальних підприємствах «Новозаводське», «ЖЕК-10» та «ЖЕК-13» облаштовують укриття. Загалом цього року в Чернігові до суспільно корисних робіт було залучено більше сотні безробітних.

З питань організації та проведення громадських робіт звертайтеся до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості (адреси та контакти тут) або в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості