back

«Над комунікацією «керівництво громади – люди» треба добре попрацювати»: В’ячеслав Чаус з робочим візитом у Седнівській ТГ

22-06-2023 | 12:47

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус учора, 21 червня, з робочим візитом перебував у Седнівській громаді.

Разом з головою обласної ради Оленою Дмитренко начальник ОВА оглянув укриття у седнівському ліцеї. Ним користуються школярі та дошкільнята. Загальна місткість – близько 280 осіб. Є потенціал до розширення – наявні приміщення, які необхідно привести до ладу. Потребує ремонту фасад будівлі та спортивні майданчики.

До навчального закладу забезпечено підвіз понад 60 дітей з трьох населених пунктів. Для цього задіяно автобус, який громада отримала від Благодійного фонду «ПІПл ДІЙ».

Також В’ячеслав Чаус оглянув приміщення, де планується розмістити ЦНАП: організаційні питання вже вирішені, необхідний ремонт та технічне забезпечення. З цим допоможуть міжнародні донори.

У ході візиту начальник ОВА поспілкувався з активом громади.

Про що говорили

Відновлення. Через війну у громаді пошкоджено 23 об’єкти, два житлові будинки зруйновані повністю. До відповідного реєстру, після опрацювання відповідною комісією, внесені лише дві заявки. Якщо робота не набере обертів, доведеться приймати радикальні рішення. Адже люди мають отримати компенсацію якомога швидше.

Гуманітарна допомога. Все, що надходить до ОВА, – відразу у громади згідно потреби. На місцях же мають пам’ятати головний принцип розподілу – підтримати незахищені родини та осіб із вразливих категорій.

«Взаємодія «керівництво громади-люди». На жаль, над комунікацією треба добре попрацювати. Інакше – шлях в нікуди. Усі інші проблемні питання, в тому числі фінансового характеру, вивчить спеціальна комісія під час перевірки делегованих повноважень у громадах. Найпершою у списку буде саме Седнівська», — підсумував В’ячеслав Чаус.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації