back

Ліквідація пожеж, розмінування та надання допомоги громадянам: чим займалися фахівці ДСНС минулого тижня

20-06-2023 | 10:23

На Чернігівщині упродовж минулого тижня рятувальники ліквідували 37 пожеж, зокрема 18 – у житловому секторі та 17 – в природних екосистемах. Під час пожежі в Ніжинському районі одна людина отримала травми.

Триває розмінування територій. Так, сапери частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення 27 разів залучались до дій за призначенням та вилучили 12 вибухонебезпечних предметів. Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби області 14 разів залучались для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

З початку бойових дій сапери ДСНС вилучили на Чернігівщині 51787 боєприпасів та відреагували на 4726 викликів. Загалом же на території області усі групи розмінування знешкодили 61,7 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Зазначимо, що 4 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України у Чернігівській області працюють над розмінуванням деокупованих територій Харківської та Донецької областей, де велись активні бойові дії. Зараз там залучено 20 осіб та 8 одиниць спецтехніки з Чернігівщини. За період проведення робіт, з початку цього року, піротехніки обстежили на сході більше ніж 116 га території, де виявили та знищили понад 2 тисячі боєприпасів. Роботи з розмінування та очищення території тривають.
Рятувальники звертаються до мешканців Чернігівщини з проханням бути обережними, у разі виявлення вибухонебезпечного предмета в жодному разі не чіпати його, відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати до екстрених служб за номерами «101» або «102».

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Чернігівській області