back

У Чернігівській політехніці запрацювала Рада роботодавців

16-06-2023 | 16:27

Перше засідання Ради роботодавців Національного університету «Чернігівська політехніка» відбулося сьогодні за участі начальника ОВА В’ячеслава Чауса та начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського.

«Освіта – роботодавець – саме у такому тандемі мають формуватися попит і пропозиції на ринку праці, – наголосив В’ячеслав Чаус. – Дуже вдячний представникам бізнесу області за те, що відгукнулися на ініціативу створення Ради роботодавців Чернігівської політехніки.

Якісно підготовлені кадри – успіх будь-якого підприємства. Тому зараз з’явилася можливість місцевим роботодавцям вплинути на освітній процес та отримати фахівця дійсно потрібної спеціальності. А студентам – бути впевненими в конкурентному працевлаштуванні».

Рада роботодавців — це дорадчо-консультативний орган університету, діяльність якого направлена на підвищення якості вищої освіти закладу і на підготовку конкурентоспроможних фахівців. До його складу ввійшли 39 представників підприємств та установ різних форм власності та характеру діяльності. Склад затвердила Вчена рада університету терміном на 5 років. Очолив Раду роботодавців директор Навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту НУ «Чернігівська політехніка» Сергій Цибуля (обрано шляхом голосування).

Що може новостворена Рада роботодавців:

- брати участь у визначенні подальшої стратегії розвитку університету з урахуванням тенденцій ринку праці;

- підвищувати якість підготовки студентів;

- організовувати виробничі практики та працевлаштування випускників.

У ході засідання члени Ради обговорили низку організаційних питань та затвердили план роботи на рік.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації