back

У Куликівській громаді бригади іноземних волонтерів встановлюють модульні будинки

14-06-2023 | 10:27

У березні цього року Куликівська селищна рада розпочала співпрацю з Міжнародним благодійним фондом «Молодь з місією», що реалізує у громаді проєкт зі встановлення модульних будинків для родин, які втратили житло. Зараз в межах ініціативи 130 активістів з різних країн, в тому числі США, Канади, Румунії, Данії, Італії, встановлюють такі будинки у двох селах, що дуже постраждали у березні минулого року. 

З ходом робіт під час робочого візиту у Куликівську ТГ 13 червня ознайомилися начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус та голова обласної ради Олена Дмитренко. 

«Внаслідок російського вторгнення у Куликівській громаді найбільше постраждали села Бакланова Муравійка і Грабівка, де пошкоджень і руйнувань зазнали сотні будинків. Відновлювати людям зруйноване допомагає Міжнародний благодійний фонд «Молодь з місією». Темпи будівництва — швидкі, адже тут працює понад сотня волонтерів. Усі вони з різних країн світу. Втім, попереду ще багато роботи. Адже у будиночки потрібно підвести електроенергію та підготувати їх до зими», — прокоментував В’ячеслав Чаус.

Так, завдяки проєкту МБФ «Молодь з місією» у квітні поточного року у селі Грабівка встановлено 4 індивідуальні модулі. Наразі тут же у роботі ще 5, у Баклановій Муравійці – 14.

Як наголошують старости сіл, це вагома підтримка людей, які попри втрати не покинули свої домівки. 

«Взагалі наша організація існує понад 30 років в Україні, у світі — майже 60. Після повномасштабного вторгнення ми надавали людям гуманітарну допомогу, займалися евакуацією. Наразі переключилися на відбудову та забезпечення людей прихистком. Ми запрошуємо будувати модульні будинки волонтерів з усіх країн, зокрема Канади, США, Мексики, Аргентини, Румунії, Польщі, Нідерландів, Італії, Франції… Оця велика хвиля волонтерів закінчує роботу за два дні і повертається. Наступну хвилю плануємо провести у серпні в Киїнці», — розповіла представниця МБФ «Молодь з місією» Юлія Кенс.

Реалізовуючи проєкти, фонд через органи місцевого самоврядування вивчає ситуацію, потреби, знаходить майданчики, закуповує будматеріали, збирає волонтерів, організовує їх приїзд, поселення, харчування, дозвілля. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації