back

Аграрії Чернігівщини підбили підсумки роботи агропромислового комплексу області у 2012 році

12-03-2013 | 17:00

12 березня за участю заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Шанойла відбулося засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, на якому підбили підсумки роботи агропромислового комплексу області у 2012 році та окреслили перспективи розвитку в поточному.

Як зазначив Олександр Шанойло на початку засідання, Чернігівщина має величезний незадіяний потенціал і управлінці та аграрії мають працювати над його використанням.

«Сьогодні перед нами стоїть завдання не лише нарощувати обсяги виробництва, але й впроваджувати отримані результати у розвиток сільських територій», - наголосив заступник голови обласної державної адміністрації.

Підсумовуючи результати роботи сільськогосподарських підприємств області за минулий 2012 рік, зазначалося, що обсяг виробленої продукції сільського господарства в усіх категоріях господарств зріс на 667 млн. грн. (даний показник збільшився на 7,9% по відношенню до 2011 року).

У рамках Концепції державної програми «Зерно України» перед областю стоїть завдання досягти до 2015 року валовий збір зерна у 3 млн. тонн, але даний показник вже майже було досягнуто у 2012 році – 2939 тис. тонн.

У галузі тваринництва також відбулося зростання: поголів’я ВРХ збільшилося на 2%, а поголів’я свиней - на 6%.

На колегії також були розглянуті питання врегулювання майнових та земельних відносин в аграрному секторі економіки області, підсумки роботи підприємств харчової та переробної промисловості тощо.

Особливу увагу було приділено організаційним заходам щодо реалізації ініціативи Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка “Рідне село”.

Як відмітила заступник директора Департаменту Римма Олексенко, створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, дає можливість включити вироблену фермерськими та особистими селянськими господарствами продукцію в маркетинговий ланцюг, підвищити додану вартість продукції шляхом покращення первинної обробки та зберігання, безпечність та якість сільськогосподарської продукції.

За результатами роботи колегії було визначено пріоритетні завдання розвитку агропромислового комплексу області на 2013 рік, серед яких – формування конкурентоспроможного аграрного сектору, забезпечення його стабільного та ефективного функціонування, збереження позитивних темпів зростання сільськогосподарського виробництва, комплексний розвиток виробничої і соціальної інфраструктури села.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації