back

У Новоселівці стартував пілотний проєкт Open Door Ukraine зі встановлення модульних будинків у приватні подвір’я

01-06-2023 | 16:59

Сьогодні на першій приватній ділянці у Новоселівці розпочалася підготовка до встановлення модульного будинку. Виготовить конструкцію український підрядник, а оплатить нідерландська організація «Open Door Ukraine». Наразі є домовленість про встановлення двох будинків. Гарантійний термін такого житла пів століття.

Як зазначає голова Киселівської громади Володимир Шелупець, мешканці села самі визначали почерговість такої допомоги. Першою буде родина місцевої продавчині пані Світлани. Днями розпочнуть роботу і на ділянці, що належить багатодітній родині.

«Коли ще минулоріч в ОВА ми спілкувалися з представниками ODU, головною їх умовою до такого співробітництва була активна фінансова участь місцевого самоврядування в проєкті. Посередником у перемовинах між громадами району стала РВА. Як результат – Гончарівська селищна громада вирішила підтримати колег і перерахувала 2 мільйони гривень до бюджету Киселівської сільської ради. Саме ці кошти і підуть на будівництво фундаментів під модульні будинки», - розповів перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем.

Очільник Гончарівської селищної ради  Віталій Рудник зауважує, що потреб у його громаді теж вистачає, однак залишитися осторонь від біди сусідів не змогли.

Село Новоселівка Киселівської територіальної громади найбільше постраждало під час активної фази бойових дій рф на території Чернігівського району. До початку військових дій в Новоселівці проживали понад тисячу осіб. Тепер населення зменшилося вдвічі. Зруйновано 148 будинків, пошкоджено 172. Для людей, які втратили житло, за допомогою Польського уряду встановлені модульні містечка як варіант тимчасового проживання.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації