back

Національний мультипредметний тест-2023: на Чернігівщині 6776 зареєстрованих учасників

30-05-2023 | 17:03

З 5 по 23 червня в Україні триватиме основна сесія національного мультипредметного тесту (НМТ). Детальну інформацію про час і місце його проходження учасники вже отримали у власних електронних кабінетах, створених під час реєстрації на тест.

Про це розповів начальник Управління освіти і науки Юрій Музика під час брифінгу в Чернігівській ОВА.

Національний мультипредметний тест – спрощений аналог ЗНО у комп’ютерному форматі. У такому вигляді вступне випробування для здобуття вищої освіти проводиться вже другий рік поспіль. Тестування відбуватиметься у тимчасових екзаменаційних центрах — спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях визначених закладів освіти.

«На сьогодні в області створено 26 тимчасових екзаменаційних центрів, які покривають 18 населених пунктів. Зокрема, 7 центрів – в Чернігові  та по 2 – в Ніжині і Прилуках. На жаль, є громади, які віднесені до місць з можливими бойовими діями – Семенівська, Новгород-Сіверська, Городнянська та Сновська. Тут, у зв’язку з безпековою ситуацією, тимчасові екзаменаційні центри не були створені. Тому діти з цих громад проходитимуть тестування у сусідніх, обраних з урахуванням зручної логістики. Наразі 6776  осіб вже зареєструвались і чекають на проходження тесту», – зазначив Юрій Музика.

Варто зазначити, що цьогоріч учасники здають за один день три предмета: два обов’язкових – українська мова та математика та один на вибір (історія України, іноземна мова, хімія, біологія, фізика). На проходження тесту відведено 180 хвилин, які кожен може розподілити на виконання завдань самостійно.

Для тих, хто з поважних причин не мав можливості зареєструватись у встановлені терміни, проведуть додаткову сесію: з 11 по 24 липня.

Аби НМТ могли скласти і ті, хто перебуває за кордоном, тимчасові екзаменаційні центри були створені у 32 країнах світу.

Інформацію про результати основної сесії НМТ буде розміщено на персональних сторінках учасників тестування до 28 червня, додаткової сесії – до 29 липня.

Більш детальну інформацію про національний мультипредметний тест можна знайти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації