back

Безпека, робота психологічної служби та функціонування освітньої системи на усіх щаблях: Чернігівщину відвідав Оксен Лісовий

30-05-2023 | 09:39

Вісім різних закладів освіти (садочок, школи, профтех, МАН) в області вчора відвідав Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. На деяких локаціях його супроводжував начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Побачив урядовець як вщент зруйновані установи, так і ті, що активно відновлюються, зокрема за державний кошт і завдяки підтримці донорів.  Відвідав школу, яка вже ніколи не прийматиме учнів, бо в березні минулого року стала катівнею для цілого села Ягідне.

«Побачити на власні очі укриття (в різному стані)  - одна з цілей цієї поїздки. Коли ми говоримо про повернення до очного навчання, ми завжди повинні враховувати безпековий аспект. Це пріоритет №1, - зазначив Міністр. - Друге завдання, яке ставив перед собою, поспілкуватися з педагогами та дітьми на місцях й почути від них напряму про болі й виклики, які стоять зараз перед ними. Один з фокусів уваги — робота психологічної служби».

Загалом у кожному закладі склався відвертий діалог.

«Чернігівщина особлива: тут дуже розгалужена мережа освітніх закладів, чималі маршрути для шкільних автобусів, низька щільність населення і, до всього,  – кордон з країною-агресоркою. Важливо врахувати все це при прийнятті рішень на державному рівні. Адже наші діти, де б вони не мешкали повинні отримувати якісну освіту у безпечному просторі», - підсумував начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації