back

Благодійний «Велодень-2023»: в Чернігові зібрали кошти для військових 1-ї танкової Сіверської бригади

29-05-2023 | 15:10

У суботу вперше після повномасштабного вторгнення у Чернігові провели  велосипедний пробіг «Велодень». Акцію організував Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА спільно з ГО «Вело ЧЕ».

Головна мета велопробігу благодійна – зібрати гроші для потреб військовослужбовців 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Завдяки велоспільноті міста та його гостям вдалося накопичити 18 515 грн, повідомив директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА Андрій Шемець.

Учасники заходу, серед яких цивільні, військові та представники силових структур, стартували з Красної площі. Центральними вулицями міста велоколона проїхалась до університету «Чернігівська політехніка» і знов повернулась на Красну площу. До участі долучились, зокрема, вихованці дитячої спортивної школи та гості зі Славутича. Загалом до благодійного «Велодня» долучилось більше 400 учасників.

«Цей захід ми проводимо під гаслом «Здоров’я – крок до перемоги». Важливість його полягає в тому, що проводиться збір коштів на механізований батальйон 1-ї танкової Сіверської бригади. Наше головне завдання – об’єднатися задля підтримки збройних сил України та допомагати їм всіма можливими способами», – зазначив Андрій Шемець.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації