back

Хроніка війни: ворог нарощує обстріли прикордоння Чернігівщини

17-05-2023 | 12:20

Більше року, як з Чернігівщини вигнали ворога. Та досі 49 населених пунктів області зазнають постійних обстрілів. Ворог збільшує кількість атак: за місяць 35 ударів лише з авіації. За останню добу мешканці Новгород-Сіверського району чули 15 вибухів через застосування ворогом мінометів та артилерії.

Зруйноване житло, цивільна інфраструктура. Протягом квітня-травня у Корюківському районі знищено 5 житлових будинків, пошкоджено – 3, а також ще 9 будівель іншого типу; у Новгород-Сіверському районі: знищено 6 житлових будинків, 86 – пошкоджено; частково зруйнована будівля школа.

Попри все Обленерго оперативно відновлюють електропостачання. Наразі світло відсутнє в трьох населених пунктах Корюківщини та чотирьох Новгород-Сіверщини. Фахівці чекають доступу до роботи.

Районні військові адміністрації прикордонних районів спільно з органами місцевого самоврядування готові допомогти з тимчасовим відселенням та навіть з продажем худоби за ринковими цінами.

Мешканцям населених пунктів, що зазнають обстрілів, доставляють продовольчі набори та речі першої необхідності. За останні декілька тижнів до прикордоння направлено 12 тонн гуманітарної допомоги. У кінці минулого тижня партія продовольчої і непродовольчої підтримки надійшла від Словаччини, цього тижня її доставлять до сіл Новгород-Сіверщини.

Однак найбільша втрата, яку, на жаль, не можна нічим заповнити, - життя людей. З квітня минулого року від обстрілів загинуло 18 осіб, 17 - зазнали поранень.

росія щодня здійснює акти тероризму та воєнні злочини проти мирного населення прикордонних Чернігівщини, Сумщини, Харківщини.

Щодня росія цинічно порушує гарантовані міжнародним правом, Організацією Обʼєднаних Націй основоположних прав людини та громадянина.

росія - терорист. Терористів треба знищувати.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації