back

«Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія»: в Чернігові презентували електронну книгу

15-05-2023 | 11:56

Книга є другим оновленим та розширеним виданням фотоальбому «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія». Презентаційне видання в популярній формі розповідає про владні інституції регіону за тисячу років.

Спільний твір колективу авторів у складі істориків Володимира Бойка, Дмитра Казімірова, Сергія Лепявка, Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації, Сіверського інституту регіональних досліджень за підтримки фонду Ганнса Зайделя презентували минулого тижня.

До заходу долучились, зокрема, керівниця апарату управління Чернігівської ОВА Наталія Мужикова, перша заступниця голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, а також історики, громадські діячі та працівники органів державної влади.

«Видання, в якому можна комплексно подивитись історію від початкових моментів і до сучасності, через усі досліджені періоди,  є надзвичайно важливим. Дякую авторам за глобально пророблену роботу», − зазначила керівниця апарату Чернігівської ОВА Наталія Мужикова.

Основною особливістю ілюстрованої історії є її форма та візуалізація. Матеріал подається головним чином через зображення, які супроводжуються мінімально необхідним текстом. Варто зазначити, що це єдине подібне видання в Україні. Його мета − розповісти про Україну як сучасну європейську демократичну державу з давнім та своєрідним корінням.

Видання книги «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія» приурочене до тисячоліття від утворення першого, відомого з літопису Чернігівського князівства, яке відзначатиметься 2024 року.

Читати книгу в електронному варіанті можна за посиланням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації