back

Реанімобіль для військових: ОК «Північ» отримало авто від благодійників

08-05-2023 | 11:23

Медичний автомобіль надійшов від бельгійської благодійної організації "BEforUkraine". Дооснащенням та доставкою  до Чернігова займались представники Благодійного фонду «Милосердя та здоров’я». Передали авто військовим наприкінці минулого тижня за участі начальника ОВА В’ячеслава Чауса.

«В ОК «Північ» з'явився ще один універсальний медичний автомобіль, у якому є все необхідне, аби стабілізувати пацієнта та довезти його на будь-яку відстань, а також чимало аптечок та іншого необхідного. Щиро дякую партнерам за стабільну та своєчасну підтримку. Разом до Перемоги!», − зазначив Вʼячеслав Чаус.

За словами представників фонду, автівка оснащена необхідним портативним обладнанням, яке може працювати від живлення та в автономному режимі. Крім того, вона відповідає всім стандартам для того, щоб надавати реанімаційні заходи і транспортувати пацієнта на потрібну відстань.

Через постійні обстріли російських військ така допомога вкрай потрібна на прикордонні. В середньому реанімобіль допомагає врятувати п’ять життів на добу.

«Дякуємо за всі автомобілі, обладнання та медикаменти, які вже були нам доставлені. Будемо чекати нових надходжень для того, щоб швидше наблизити нашу перемогу», − наголосив командувач військ ОК «Північ» Дмитро Красильников.

Також благодійники передали військовим лікарям партію медикаментів та комплект обладнання для реанімації.

Варто зазначити, що Благодійний фонд «Милосердя та здоров’я» вже доставив більше 65 машин швидкої допомоги різного класу по всій прифронтовій зоні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації