back

Прикордонниця Юлія Слизька: "Я хочу бути в лавах тих, хто звільнятиме нашу країну від окупантів"

01-05-2023 | 09:33

Юлія Слизька  – майстер-сержант бригади гвардії наступу Сталевий кордон. 

Одразу після закінчення Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича пішла служити в Державну прикордонну службу України. Це була її мрія з дитинства. Служила на ділянках Західного, Північного та Східного регіональних управлінь. З 2018-2021 проходила службу в зоні проведення ООС у Донецькому прикордонному загоні.

З перших днів повномасштабного вторгнення перебувала у складі свого підрозділу ОКПП «Київ».

Нині Юлія Слизька служить у прикордонній бригаді гвардії наступу «Сталевий кордон» і дуже цим пишається. 

«Я хочу бути в лавах тих, хто буде звільняти територію від окупантів і поверне кордони України до 91 року»,  – зазначає прикордонниця. 

Юлія згадує 24 лютого 2022 року: «На 5:30 в мене був будильник, я живу недалеко від аеропорту Жуляни, прокинулася о 04:30 від звуків вибухів. Я зрозуміла, що почалася війна. Зателефонувала товаришу на службу і запитала чи це воно, він підтвердив мої слова».

Захисниця розповідає, що важко було в перший день.

«Не зрозуміло було, як буде організована оборона, як України так і міста Києва, аеропорта. Але  керівництво згуртувало нас і  визначило завдання. І ми їх успішно виконували»,  –  говорить вона.

Юлія дякує всім своїм друзям прикордонникам та бажає всім якнайшвидшої перемоги, незламності духу.

«Перше це наш психологічний настрій. А налаштування у нас є, мотивація є, нам треба повернути свої кордони, ми справимося з цим. Перемога обов’язково буде за нами!»,  –  наголосила прикордонниця.

Департамент комунікації МВС України