back

Прибирання парку та висадка дерев: у Ялівщині відбулася екологічна акція

22-04-2023 | 15:17

Сьогодні, 22 квітня, коли світова спільнота відзначає День Землі, у регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» відбулася екологічна акція з прибирання території парку та висадки дерев.

У толоці, організованій Департаментом екології та природних ресурсів ОВА спільно з КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», активну участь взяли студенти, волонтери та небайдужі громадяни міста. 

Зазначимо, що під час акції у парку висаджено більше сотні молодих саджанців липи, дуба, верби, калини, бузини тощо.

Також чернігівська екогромада мала змогу поспілкуватися на екологічні теми та скуштувати страви польової кухні.

"Сьогодні ми всі відчули згуртованість широкого кола екологічно свідомих мешканців міста та представників органів влади, яких об’єднала спільна мета – допомогти зеленій перлині нашого міста стати чистішою, гарнішою і зеленішою",  – зазначила директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Наталія Грудницька.

День Землі – це символ єдності, усвідомлення того, що тільки об’єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та наявним соціальними проблемами. Кожна велика добра справа починається з маленьких внесків: можна очистити від сміття прилеглу територію, висадити хоча б одне дерево, відмовитися по можливості від використання автомобіля, змінити пластиковий пакет на екоторбинку.

 

За повідомленням Департаменту екології
та природних ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації