back

Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні ознайомився з руйнуваннями у Чернігівській області

21-04-2023 | 15:31

Чернігівщина вже понад рік, як звільнена від російських загарбників. Але прикордонні громади й досі потерпають від постійних ворожих обстрілів. Загальна кількість зруйнованих чи пошкоджених об’єктів в області вже перевищила 12 тисяч (житлові будинки, соціальна та критична інфраструктура тощо). Про це вчора під час Міжнародного Саміту міст та регіонів акцентував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. На заході тема відновлення саме Чернігівщини зацікавила Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна і вже сьогодні він прибув до області.

Під час зустрічі в ОВА було окреслено поточну ситуацію. Мова йшла не тільки про втрати, а й роботу з відновлення, що розпочалася одразу після звільнення області.

«Викликів багато. Але завдяки злагодженій роботі з нашими міжнародними партнерами ми поступово відновлюємо Чернігівщину — об’єкти, економіку, логістику. Так, нині майже три тисячі житлових будинків вже відремонтовано, близько 1,6 тисячі — у роботі. Працюємо над відновленням закладів соціальної сфери, де потрібно, серед іншого, приводити до ладу укриття», — зауважив В’ячеслав Чаус і додав, що невідновленими в основному залишаються такі заклади, які мають великі руйнування і потребують значних капіталовкладень.

Пан Марек Шафін оглянув сьогодні низку об'єктів, що потребують відновлення, аби мати повну картину запиту на допомогу, яку може надати Словацька Республіка.

До слова, Тренчанський самоврядний  край Словаччини відразу після звільнення області надав гуманітарну допомогу у вигляді харчових продуктів, необхідних побутових речей. Усе це стало в пригоді  мешканцям наших постраждалих громад, а також учням спеціалізованих навчальних закладів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації