back

Норвезька рада у справах біженців відремонтує 150 будинків в області, в роботі – уже 120

21-04-2023 | 14:00

Пріоритетом діяльності Норвезької ради у справах біженців (NRC)  є ремонт приватних будинків, які були пошкоджені внаслідок військової агресії рф.

Про результати роботи та майбутні плані представники NRC говорили сьогодні на зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом.

Нагадаємо, що співпрацю Норвезька рада у справах біженців розпочала зі збору даних щодо пошкодженого житла минулого року. На сьогодні організація ефективно комунікує та надає допомогу з відновлення будинків  семи територіальним громадам: Іванівській, Олишівській, Киїнській, Киселівській, Новобілоуській, Семенівській та обласному центру.

За словами представників NRC, на першому етапі цьогорічної програми по відновленню планується відремонтувати 150 будинків у Чернігові, Іванівській та Киїнській громадах. На сьогодні робота ведеться вже на 120-ти.

Водночас збираються  дані для наступного етапу програми, який планують розпочати влітку, – це відновлення бомбосховищ у школах.

Пізніше NRC планує зосередитися на відновленні водопостачання.

Крім цього, минулого року NRC допомогла дровами Іванівській та Киселівській громаді.  Таку ж можливість розглядають для жителів Новобілоуської та Семенівської ТГ.

«Дякуємо за вашу допомогу. Ми максимально зацікавлені в тому, щоб відновити житло громадян. Співпрацюємо з багатьма організаціями, в тому числі й щодо забезпечення модульними будинками людей, у яких повністю зруйноване житло. Вже є низка зацікавлених сторін, готових  профінансувати і допомогти з ініціативою. Одним з пріоритетних напрямів є ремонт  пошкодженого житла. Тому  дуже розраховуємо на вашу допомогу», – зазначив Костянтин Мегем.

Довідково. Норвезька рада у справах біженців (NRC) є незалежною, гуманітарною, неприбутковою неурядовою організацією, заснованою у 1946 році. Організація надає допомогу, захищає права та сприяє розв'язанню проблем біженців, внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації