back

«Маємо перейти до хоч і невеликого, але сталого зростання економіки»: Юлія Свириденко — підприємцям Чернігівщини

14-04-2023 | 11:23

90% опитаних підприємців планує залишатися і працювати в прикордонній Чернігівщині. Однак, щоб бізнес мав змогу тут відновитися/розвиватися/стартувати треба окрема регуляція. У цьому питанні важливий діалог підприємців з державою та банківськими установами.

Приклад такої комунікації — зустріч 13 квітня в обласному центрі представників різнорівневого бізнесу регіону з Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економіки України Юлією Свириденко, заступником Міністра Олексієм Соболєвим та представникам двох державних банків.

«Під час кожної зустрічі з бізнесом я не втомлююсь дякувати всім підприємцям, які не припинили працювати і сплачувати податки під час війни. Саме за рахунок ваших податків фінансуються Збройні Сили України, котрі без перебільшення є основою нашої державності. Якщо в минулому році нашою задачею було виживання в умовах війни, то цього року ми маємо перейти до хоч і невеликого, але сталого зростання економіки», — зазначила Юлія Свириденко.

Учасники ділової зустрічі мали змогу поставити практичні питання та внести пропозиції щодо обговорюваних тем. Мова йшла про механізми отримання/неотримання кредитів, грантів; реалізацію програм та їх налаштування на ще кращий результат; підтримку експортерів; держзамовлення для українських підприємств; відшкодування збитків та іншого.

Не оминули увагою проєкт закону про регіон пріоритетного розвитку. Чому його досі нема: треба врахувати потреби і особливості усіх постраждалих регіонів.

«Повернення наших громадян з-за кордону — наразі головний пріоритет для нашого Уряду. Ми маємо дати їм можливість жити в безпечному середовищі та мати гідний дохід від роботи чи власної справи. Всі питання та запити опрацюємо та дамо відповіді в найкоротший термін. Дякую за теплу та конструктивну зустріч!» — підсумувала міністерка економіки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації