back

Прикордонні громади Чернігівщини отримали автомобілі від ЮНІСЕФ

13-04-2023 | 14:38

П’ять автомобілів для потреб медичних закладів  у межах програми домашніх візитів «Турбота з народження вдома» передали сьогодні за участю заступниці начальника ОВА Жанни Шерстюк. Надані автомобілі відправляться до центрів первинної медико-санітарної допомоги Новгород-Сіверської, Семенівської, Сновської, Городнянської та Ріпкинської громад.

Переговори щодо отримання автомобілів були тривалими. Оскільки наразі пріоритет надається областям, в яких тривають активні бойові дії.

«Ми вдячні ЮНІСЕФ. Наголошуючи на тому, що наше прикордоння потребує особливої уваги, у співпраці з ними, нам вдалося отримати таку важливу підтримку. Завдяки таким заходам, ми будемо покращувати якість і доступність медичних послуг для наших громадян у віддалених населених пунктах Чернігівщини», - зазначила Жанна Шерстюк.

Також вона подякувала медичним працівникам за роботу в складних умовах та побажала їм здоров’я, витримки і професіоналізму.

Довідково. «Турбота з народження вдома» — це спільна програма Міністерства охорони здоров’я України та ЮНІСЕФ, що передбачає впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів для покращення надання медико-соціальної допомоги родинам із дітьми від 0 до 3 років на первинній ланці. 70 автомобілів, закуплених коштом ЮНІСЕФ та за пожертви людей з Королівства Нідерландів, будуть передані до 65 центрів первинної медико-санітарної допомоги в 11 областях країни, що найбільше постраждали від бойових дій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації