back

Про відбудову Чернігівщини та реабілітацію військових – В’ячеслав Чаус в ефірі телеканалу «Рада»

12-04-2023 | 12:23

Як та за чий кошт відновлюють інфраструктуру, зруйновану внаслідок військової агресії рф, розповів начальник Чернігівської ОВА сьогодні в інтерв’ю телеканалу «Рада».

«Наразі на Чернігівщині зруйновано і пошкоджено 35 мостів. Точніше, вже 36, адже минулого тижня ворог завдав авіаційного удару ще по одному мосту в Новгород-Сіверській громаді. За тимчасовою схемою ми вже відновили 31 міст, з них чотири – капітально. І все це зроблено за державний кошт. Звісно, коштів не вистачає. Ми звертаємось до наших міжнародних партнерів. Зокрема, Франція надала нам шість мостів, п’ять з них на сьогодні вже встановлені. Далі працюємо з міжнародними донорами задля того, щоб знайти кошти на відновлення таких необхідних для нашої області мостів», - зазначив В’ячеслав Чаус.

Також говорили про відновлення футбольного стадіону в Чернігові. За словами начальника ОВА, в перспективі розглядається можливість створення потужного олімпійського центру обласного рівня. З цього приводу вже проводились попередні зустрічі з Міністерством і розроблений розрахунок вартості проєкту. Хоча донори, які взялись би за комплексне фінансування відновлення цього об’єкту, наразі відсутні. Варто зазначити, що питання відбудови критичної інфраструктури та житла, все ж таки, залишається першочерговим.

Особливо важливим питанням є робота з родинами загиблих героїв та захисниками і захисницями, які повертаються з війни. В’ячеслав Чаус підкреслив важливість проведення такої роботи на місцях. Тому, за сприяння Міністерства охорони здоров’я та спільно з волонтерами і військовими, обласна влада працює над створенням в Чернігові потужного реабілітаційного центру. Попереду – пошук оптимального рішення, його реалізації та фінансування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю
Чернігівської обласної військової адміністрації