back

«Об’єкти відновлення Чернігівщини» — фахівці IT-кластеру розробляють проєкт інфопорталу

11-04-2023 | 15:22

Мета такого порталу — демонстрація масштабів та наслідків руйнувань, які зазнала область внаслідок російського повномасштабного вторгнення. Інший важливий аспект — сприяння збору коштів та скорішому відновленню.

Портал розробляє Чернігівський IT-кластер – спільнота місцевих компаній у галузі інформаційних технологій. Деталі роботи над проєктом розробники обговорили сьогодні з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом.

Планується, що портал охоплюватиме дані за чотирма основними напрямками: культура, освіта, охорона здоров’я та спорт. На ньому можна буде знайти інформацію про кожен окремий об’єкт, його статус, ступінь руйнування та необхідну суму на відновлення.

«Дуже корисно мати такий ресурс. Де  є можливість подивитись на масштаби руйнувань, побачити суми, необхідні для відновлення. Така інформація особливо важлива для благодійників та міжнародних партнерів», –  підкреслив Костянтин Мегем та подякував IT-кластеру за проведену роботу та залучення до процесів  відбудови Чернігівщини.

Довідково: після повномасштабного вторгнення у Чернігівській області понад 12 тисяч об’єктів (більшість з яких — житло) були серйозно пошкоджені або знищені. Досі велика кількість об’єктів потребує відновлення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації