back

Денис Шмигаль: Тема Голодомору має стати одним із провідних напрямків діяльності української культурної дипломатії

04-04-2023 | 17:33

У межах підготовки та проведення заходів у зв’язку з 90-ми роковинами трагедії Голодомору 1932-1933 років відбулося засідання Організаційного комітету за співголовування Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Члени оргкомітету визначили пріоритети з реалізації відповідного плану заходів на 2023 рік. Чернігівщину на засіданні представляла заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

«Радянська влада розпочала геноцид проти українців, спровокувавши жорстокий голод у 1932-1933 роках. росія продовжила цю політику, розв'язавши неспровоковану війну. Тому тема Голодомору має стати одним із провідних напрямків діяльності української культурної дипломатії», — відзначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль подякував понад 30-м країнам та міжнародним організаціям, які визнали Голодомор геноцидом українського народу, та наголосив на необхідності продовження таких рішень. У зв'язку з цим МЗС дано завдання активізувати роботу з партнерами щодо підготовки відповідних резолюцій та заяв.

За підсумками засідання оргкомітету Міністерству культури та інформаційної політики, Українському інституту національної пам'яті та іншим було дано низку доручень та завдань щодо реалізації плану заходів у 2023 році.

За повідомленням Департаменту комунікацій
Секретаріату Кабінету Міністрів України