back

Дитячим будинкам сімейного типу Чернігівщини надали допомогу від першої леді України Олени Зеленської

31-03-2023 | 15:19

У Чернігівській області вже вдруге дитячі будинки сімейного типу отримали благодійну допомогу від першої леді Олени Зеленської. Йдеться про ноутбуки, мультиварки, смартфони, пральні машини, планшети, холодильники, бензогенератори, СВЧ-пічі, електричні та газові плити, твердопаливні котли, меблі та харчові продукти.

Цього разу вантаж від благодійної організації «Фундація Олени Зеленської» загальною вартістю майже 1,7 мільйона гривень розподілений між 27 ДБСТ області, щоб покращити умови проживання в них понад 200 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також рідних дітей батьків-вихователів.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, які беруть на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього в області нараховується 34 будинки сімейного типу, де знайшли прихисток 238 дітей.

«Незважаючи на всі виклики воєнного часу, наші співвітчизники продовжують відкривати свої серця для допомоги дітям, які з різних причин залишилися без батьків. Дитячі будинки сімейного типу, які не виїхали та проживають на території області, долають всі труднощі та негаразди війни, роблять свій внесок у перемогу, виховують дітей — майбутнє нашої держави. Ми дуже раді і вдячні, що за підтримки першої леді України Олени Зеленської дитячі будинки сімейного типу, які висловили свою потребу, мають змогу отримати необхідну допомогу", — зазначила начальниця Служби у справах дітей ОВА Людмила Зеленько.

Нагадаємо: перша леді на Всесвітньому економічному форумі, що відбувся 16 січня у Давосі, наголосила, що сімейні форми виховання – пріоритет для держави. Адже дитина повинна виховуватись у сім’ї або в умовах, наближених до сімейних.

За повідомленням Служби у справах дітей
Чернігівської обласної військової адміністрації