back

Чаус: 5 років - для військової частини небагато. Однак, 119-ї окрема бригада Сил ТрО ЗСУ пройшла за цей час все

29-03-2023 | 18:54

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди 5-річчя створення 119-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ. Зі словами вдячності до особового складу підрозділу звернулися начальник ОВА В’ячеслав Чаус; перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш; начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський; командувач ОК Північ, бригадний генерал Дмитро Красильников; начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони України ОК Північ, полковник Юрій Колесніченко.

«5 років - для військової частини небагато. Однак, 119-ї окрема бригада Сил Територіальної оборони ЗСУ пройшла за цей час пройшла все. Я дякую кожному, хто боронив область в березні; всім, хто зараз виконує бойове завдання на Сході та Півдні», - акцентував В’ячеслав Чаус. – Замість своєї промови, хочу зачитати лист, який отримав лише вчора, хоч написаний він близько року тому. Лист від дев’ятирічного ніжинця Максима, у якому всі сенси, все, за що боряться наші Герої».

Також начальник ОВА вручив родинам загиблих військовослужбовців почесні державні відзнаки.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено:

АКУЛЕНКА
Валерія Георгійовича

Солдата

 

АНТОНЕНКА
Віктора Валентиновича

Солдата

 

ЖЕЛЕЗНЯКА
Павла Олександровича

Солдата

 

КОЛОСКА Олександра Васильовича

Солдата

 

 

А також начальник ОВА  передав почесну відзнаку від Президії громадських об’єднань України – Народний Герой України – мамі загиблого Героя України Олександра Мацієвського Прасков’ї Михайлівні.

Окрім того, В’ячеслав Чаус вручив подяки та грамоти ОВА.

За сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та з нагоди 5-ї річниці створення військової частини А7047

Почесною грамотою нагороджено

ЛАМСАДЗЕ
Сергія Володимировича

- майора, командира автомобільної роти військової частини А7047

ПАВЛЕНКА
Олексія Григоровича

- підполковника, заступника командира бригади – начальника відділення морально-психологічного забезпечення військової частини А7047

Подяку оголошено

КАУХУ
Віктору Володимировичу

- старшому солдату, водію автомобільної роти військової частини А7047

ПАТРАМАНСЬКОМУ
Максиму Валерійовичу

- капітану, старшому офіцеру відділення
сил підтримки військової частини А7047

 

За 5 років бригада пройшла непростий шлях розвитку і вдосконалення. Уже влітку 2018 року, незважаючи на кадрові складнощі, на базі бригади були проведені масштабні навчання “Північна фортеця”. У них взяли участь більш ніж три тисячі резервістів з усієї області. У подальшому, протягом чотирьох років, бригада ще не раз проводила збори резервістів і залучалася до навчань інших бригад територіальної оборони. Тепер очевидно: це дало змогу підгодовувати особовий склад до майбутнього повномасштабного вторгнення російської федерації.

З самого ранку 24 лютого 2022 року до бригади, її управління і підпорядкованих батальйонів, масово пішли жителі Чернігова та області. Добровольці стали на захист області, а наразі продовжують виконувати бойове завдання на сході та півдні країни.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації