back

Програма «Власна справа»: з початку року — 18 позитивних рішень про надання мікрогранту

23-03-2023 | 11:17

На Чернігівщині цього року за дві хвилі реалізації програми «Власна справа» Державною службою зайнятості ухвалено 18 позитивних рішень про надання мікрогранту. Більшість переможців із Чернігова. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 50 нових робочих місць. Напрями підприємництва, які обрали заявники, різноманітні. Це, переважно, відкриття закладів торгівлі та харчування, розширення швейного виробництва. А ще є й такі бізнес-плани, як відкриття спеціалізованого центру для дітей з особливостями розвитку, квест-кімнати,  створення курячої екоферми, надання медичних послуг.

Загалом же за час дії програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» (з 1 липня 2022 року й до сьогодні) на Чернігівщині Державною службою зайнятості ухвалено 99 позитивних рішень про надання мікрогранту. Наразі опрацьовуються заяви, подані в рамках третьої хвилі. Прийом нових заяв на отримання мікрогрантів триває.

Ознайомитися з Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за посиланням.

«Власна справа» – одна з найпопулярніших програм урядового проєкту «єРобота». Стати її учасником і отримати мікрогрант на створення або розвиток бізнесу можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають підприємницького досвіду.

Сума фінансової підтримки становить від 50 до 250 тис. грн, залежно від кількості створених робочих місць. Це є обов’язковою умовою. Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Щоб взяти участь у програмі «Власна справа» урядового проєкту "єРобота", потрібно надіслати заявку та бізнес-план через портал «Дія».

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за тел. (0462)67-78-02 або в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості