back

Фонд «Це Крафт» оголошує щорічний конкурс для виробників

22-03-2023 | 15:33

Благодійний фонд «Це Крафт» за підтримки громадської організації «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад» у межах соціальної складової соціального підприємства «Це Крафт» запрошує взяти участь у конкурсі 2023 року за програмою Револьверний Фонд «Це Крафт». Кошти за конкурсом надаються заявникам-виробникам на умовах безвідсоткової строкової позики (поворотний грант) на 11 місяців. Таким чином ті, хто отримує фінансову допомогу, користуються позикою майже рік для посилення, розвитку і масштабування діяльності та повертають її без відсотків, у такій сумі, як брали. Повернені кошти далі використовуються для фінансування інших учасників. Конкурс проводиться раз на рік.

 Проєкти-переможці обираються на відкритій конкурсній основі за такими напрямками:

  • «Стартап» – для підприємств, які працюють менше ніж 1 рік. Кошти на посилення діяльності;
  • «Масштабування» – для підприємств, які діють більш як 1 рік. Кошти на збільшення доданої вартості продукції, впровадження суміжних видів діяльності або поглиблення виробничого циклу.

 Умови надання підтримки:

  1. Фінансова допомога надається на поворотній безвідсотковій основі на умовах співфінансування, тобто надані кошти потрібно буде повернути на рахунок Фонду через 11 місяців або раніше від дати підписання договору рівно в такій сумі, котру надав Фонд. Співфінансування означає, що заявник має в заявці показати у грошовому еквіваленті власний внесок для реалізації запланованої діяльності.
  2. В категорії «Стартап» заявник має бути вже діючим підприємством або фізичною особою-підприємцем, мати досвід підприємницької діяльності та потрібні компетенції й навички у напрямку, за котрим подається заявка. 
  3. В категорії «Масштабування» заявник має бути зареєстрованим юридичною особою або фізичною особою-підприємцем. Перевага надаватиметься мікропідприємцям і ремісничим організаціям.
  4. Розміри фінансової допомоги конкурсу 2023 року: категорія “Стартап” – 20 000 грн, категорія “Масштабування” – 30 000 грн.
  5. Заявки приймаються до 12 травня 2023 року через заповнення гугл-форми за посиланням.  
  6. Перевага надається представникам малих територіальних громад чисельністю населення до 100 000 осіб (не є обов’язковою умовою).
  7. Перевага надаватиметься тим, хто зможе продемонструвати злагоджену професійну команду (не є обов’язковою умовою).

Хто може бути заявником:

  • фізичні особи - підприємці;
  • юридичні особи, які ведуть підприємницьку діяльність;
  • соціальні підприємства.

У разі питань щодо діяльності Револьверного Фонду "Це Крафт", необхідно написати на електронну адресу  [email protected], у темі листа пишіть «Запитання щодо Фонду Це Крафт».

ЦЕ КРАФТ – соціальне підприємство, місія якого  – розвиток людського потенціалу в малих громадах у сфері креативних індустрій (крафтового виробництва, ремісництва, мистецтва), культурний та економічний розвиток, відродження і модернізація культурної спадщини України. Надаються консультації і фінансова підтримка стартапам та підприємцям.

Бюджет програм Фонду зростає кожен рік, через поворотні внески від переможців минулих років і за рахунок соціального внеску – 50% прибутку магазину “Це Крафт” акумулюється у БО “Благодійний Фонд “ЦЕ КРАФТ”. 

Детальніше за посиланням.  

Департамент економічного розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації