back

УВКБ ООН та Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні актуалізують потреби області для продовження співпраці

22-03-2023 | 15:23

УВКБ ООН активно працює в області, зосередивши увагу на відновленні. Зокрема, за підтримки БФ «Рокада» (один із партнерів УВКБ ООН), замінили вікна та відремонтували дахи у деяких будинках мікрорайону Бобровиця. Пріоритет тим, хто має особливу вразливість, наприклад, громадяни похилого віку, особи з обмеженими можливостями та сім’ї з маленькими дітьми.

Організація націлена продовжити роботу на Чернігівщині. Сьогодні під час спілкування з начальником ОВА В’ячеславом Чаусом окреслили фронт робіт надалі. В обговоренні взяв участь начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

«Представники УВКБ ООН на власні очі переконалися в масштабах руйнувань на Чернігівщині. Я щиро вдячний за підтримку, яку надають ваші організації. Саме відбудова – той напрям, у якому потребуємо найбільше допомоги», – наголосив В’ячеслав Чаус.

Ця робоча зустріч мала подвійну вагу, адже до обговорення долучився Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні П'єр Франческо Дзадзо. Дипломат був вражений масштабами вже здійсненого розмінування території області та має намір актуалізувати міжнародну підтримку відповідного напряму роботи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації