back

Проєкт USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI IV) продовжить роботу на Чернігівщині

20-03-2023 | 16:37

Один з найбільших донорів відбудови та розвитку як до повномасштабного вторгнення, так і після, є Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). За його підтримки реалізовано чимало ініціатив різного спрямування.

Зокрема, завдяки Проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI IV) за короткий період часу здійснено інформаційно-ресурсну підтримку області. А саме: закуплено спеціалізоване обладнання для підвищення здатності реагування на надзвичайні ситуації та забезпечення якісного навчального процесу, а також надана значна підтримка ДСНС області.

Сьогодні ж заступник начальника ОВА Дмитро Синенко поспілкувався з директоркою Проєкту Ерікою Беркенпас та її командою щодо результатів роботи та подальшої співпраці. В обговоренні також взяли участь директор Департаменту економічного розвитку ОВА Олександра Хомик та директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОВА Сергій Болдирев.

«Проєкт продовжить роботу в області ще на три роки. Однак, щоб бути максимально корисними, варто актуалізувати потреби регіону та наші можливості. Ми відкриті до будь-яких пропозицій, особливо якщо вони стосуються поліпшення умов життя для мешканців прикордоння», – наголосила Еріка Беркенпас.

Серед першочергових потреб Дмитро Синенко зауважив про системи оповіщення, а також укриття, зокрема у закладах освіти.

«До питання цивільного захисту треба підходити комплексно та стратегічно. Зокрема, в деяких громадах, завдяки міжнародним партнерам, уже є сучасна система оповіщення. Вона автономна і може передавати голосові повідомлення. Це дозволяє ефективно реагувати на будь-які загрози: військові чи надзвичайні природні явища. Маємо мету, аби таких систем було якомога більше», – акцентував заступник начальника ОВА.

Також він зазначив про необхідність облаштування укриттів в школах 40-кілометрової зони.

Підіймалося й питання доступності адміністративних послуг. Є громади, які досі не мають ЦНАПів. А також такі, де центри були розграбовані або пошкоджені під час бойових дій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації