back

За тиждень на Чернігівщині вилучено 74 вибухонебезпечні предмети — інформація від ГУ ДСНС в області станом на ранок 20 березня

20-03-2023 | 14:01

Триває розмінування території області. За минулий тиждень піротехнічні розрахунки ДСНС 13 разів залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та вилучили 74 такі предмети. Всього з початку воєнних дій вилучено 49353 вибухонебезпечні предмети.

Близько 10 ранку 17 березня на вибуховому пристрої на узбіччі автодороги загального користування в Іванівській ТГ підірвався трактор. Водія госпіталізовано з травмами. Два піротехнічні відділення залучено для перевірки території на наявність інших вибухонебезпечних предметів.

За минулий тиждень з території Брянської області ворог 17 разів обстріляв околиці 12 прикордонних населених пунктів Чернігівської області. Зафіксовано 160 вибухів.

За тиждень в області зареєстровано 54 пожежі: 17 — у житловому секторі, 1 – на об’єкті, 2 — на транспорті, 33 — в екосистемах, 1 — інша (дерево). Одна людина загинула, три — травмовані.

За ці дні рятувальники 24 рази залучалися до надання допомоги та проведення інших робіт, у т. ч. для оповіщення населення за сигналом "Повітряна тривога".

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією ГУ ДСНС України у Чернігівській області

та Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА