back

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв вивчав ситуацію з цивільним захистом у прикордонні Чернігівщини

20-03-2023 | 11:30

Прикордоння Чернігівщини постійно піддається обстрілам. Попри це, у населених пунктах, до яких долітає, продовжують жити люди.

Питання цивільного захисту днями детально обговорили на нараді в ОВА за участі командувача Об’єднаних Сил ЗСУ Сергія Наєва, начальника ОВА В’ячеслава Чауса, командира ОК «Північ» бригадного генерала Дмитра Красильникова, начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського.

"34 населених пункти Чернігівщини постійно потерпають від ворожих обстрілів. А там проживає більше 11 тисяч осіб, зокрема й неповнолітні. Часткове відселення вже відбулося, десь 1500 людей уже евакуювалися. Дуже важливо зараз скоординуватися з військовими, щоб забезпечити захист цивільного населення", - зауважив В’ячеслав Чаус.

З огляду на це, Сергій Наєв звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з проханням про виділення додаткових сил і засобів ППО, а також підсилення артилерійської розвідки для потреб Чернігівської області.

"Головне завдання – наші громадяни мають бути в безпеці й відчувати, що військове командування та органи державної влади на місцях точно захистять їх у разі будь-яких загроз, – наголосив командувач. – Ми розуміємо, що ворог не полишив своїх намірів наносити вогневе ураження по цивільних об’єктах. Тому нам необхідно зробити все можливе для того, щоб місцеве населення, яке мешкає у прикордонні Чернігівщини, не потерпало від ворожих обстрілів. Ми визначили конкретні заходи, які будемо в подальшому втілювати в життя".

Окрім того, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ відвідав медичні установи, де на лікуванні перебувають українські захисники.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації