back

Зустріч керівництва області з жіночою громадськістю

06-03-2013 | 16:00

З нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник зустрілися з жіночою громадськістю області, серед яких – представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та внутрішніх справ, керівники підприємств, установ, громадських організацій, ветерани праці та діячі культури.

Вітаючи жінок, керівник області відзначив, що з прадавніх часів українське жіноцтво відігравало важливу роль у розвитку вітчизняної науки і культури, літератури і мистецтва, збереженні національних традицій і духовності.

«Сучасна жінка – це яскрава індивідуальність, активна учасниця процесів державотворення та розвитку громадянського суспільства. Завдяки високій професійності та відповідальності наші сучасниці роблять вагомий внесок у впровадження системних реформ, ініційованих Главою держави.

За активної участі жінок в області успішно впроваджуються соціальні ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича, в центрі уваги яких поліпшення добробуту незахищених верств населення, посилення уваги до людей з особливими потребами та захисту прав дітей, утвердження сімейних цінностей», - зауважив Володимир Хоменко.

На Чернігівщині кількість працюючих жінок переважає в галузях, які вважаються соціально значимими – охорона здоров'я, соціальний захист, освіта, культура, громадське харчування, торгівля. Близько трьох тисяч жінок працює на керівних посадах в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Самовіддана праця, активна громадська діяльність жінок області гідно відзначені державою. Так, за минулий та поточний роки 9 наших землячок нагороджені високою державною нагородою – орденом княгині Ольги, одна – орденом «За заслуги», 9 – медалями, 5 жінок відзначені Почесною грамотою Кабінету Міністрів України і Подякою Прем’єр-міністра України. У 2012 році 896 жінок області отримали почесне звання України «Мати-героїня».

«Багато душевних і теплих слів можна сказати про високе покликання жінки та її важливу роль у нашому суспільстві. Вдячність і шана вам за мудрість і витримку, високий професіоналізм та відповідальне ставлення до справи, за ваші чуйність і турботу, які щедро даруєте оточуючим», - побажав присутнім голова Володимир Хоменко та виконав приємну місію – вручив державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації.

Голова обласної ради Анатолій Мельник також привітав жіноцтво та вручив відзнаки обласної ради.

Прес-служба облдержадміністрації