back

Візит до Корюківської громади: ознайомлення з роботою довгоочікуваних очисних та ЦНАПу

01-03-2023 | 18:40

Під час робочого візиту до Корюківського району начальник ОВА В’ячеслав Чаус спільно із заступником Дмитром Синенком та начальником Корюківської РВА Іваном Ващенком також ознайомився з ходом набору військовослужбовців до штурмових загонів «Гвардія наступу».

Заповнити відповідну анкету можна у ЦНАПі. Тут ведуть прийом уповноважені представники Національної Поліції, Національної гвардії та Прикордонної служби. За час кампанії фахівці поінформували близько сотні охочих.

До слова, будівля, де розташований ЦНАП, одна з небагатьох, що вціліла після Корюківської трагедії 1943 року.

Кількість можливих адмінпослуг – 124.

Однак, є кадрова можливість розширювати цей перелік за рахунок залучення сервісних послуг МВС. Для цього необхідно закупити відповідне обладнання.

Очисні споруди - критична інфраструктура, без якої неможливе функціонування громади. Саме такі об'єкти, за дорученням Президента, мають бути в фокусі уваги.

В’ячеслав Чаус ознайомився із роботою сучасних очисних споруд в Корюківці. До цього все навантаження йшло на відповідну споруду місцевої фабрики. Будівництво очисних планували близько 30 років. Роботи виконовули зокрема за кошти місцевого бюджету. З нагального - фінансова підтримка, так як обладнання в лізингу.

«Обидві установи, які я сьогодні відвідав, важливі для комфорту сучасної Корюківської громади. І та, й інша функціонують із значною підтримкою місцевого бюджету, що вкотре підтверджує спроможність громади. Втім, це не виключає підтримки й інших рівнів, над чим і будемо працювати», - зауважив начальник ОВА.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації