back

Дві громади в області отримали нову спецтехніку з Німеччини

23-02-2023 | 14:17

По одному фронтальному навантажувачу від німецьких партнерів отримали Киїнська та Іванівська громади. Спецтехніка повністю автоматизована та багатофункціональна. З її пошуком допомогла аграрна компанія «ІМК», доставленням — Чернігівська ОВА.

Передача безпосередньо на місця відбулася сьогодні в Іванівці за участі першого секретаря з питань продовольства та сільського господарства Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Франка Мюллера та заступника начальника ОВА Дмитра Синенка.

«Дякую Посольству Німеччини, присутньому тут керівнику аграрної компанії «ІМК» Алексу Ліссітсі за надану допомогу. Адже це — підтримка одних з найбільш постраждалих територіальних громад області — Киїнської та Іванівської. Техніка буде задіяна у комунальному господарстві, щоб полегшити й спростити виконання наявних задач, в тому числі розчищення доріг та розбір завалів. Обласна військова адміністрація завжди у тісній комунікації з головами громад, знає основні проблеми та сприяє якнайскорішому їх розв’язанню», — зазначив Дмитро Синенко.

Для громад подібна підтримка вкрай важлива. Приміром, у Киїнській ТГ комунальне підприємство тільки створили. Тож наразі тут думають, як обзавестися іншою спецтехнікою.

«Потрібен і вантажний автомобіль, в тому числі для вивозу сміття. Тому надалі звертатимемося до міжнародних партнерів. Отриманий же навантажувач стане у пригоді для всієї громади. Щоб навчити працівників ним користуватися, будуть організовані спеціалізовані курси», — сказав голова Киїнської громади Андрій Головач.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації