back

Безпекова складова, цивільний захист та відбудова зруйнованих об’єктів: основні завдання нового очільника Новгород-Сіверського району

23-02-2023 | 09:49

Відповідно до розпорядження Президента України № 21/2023-рп від 20 лютого 2023 року головою Новгород-Сіверської районної державної адміністрації призначено Сергія Сергієнка. Вчора відбулося офіційне представлення управлінському апарату району нового очільника РДА, яке провів перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Він відзначив важливі якості новопризначеного керівника РДА, серед яких: знання місцевої проблематики, наявність значного фахового управлінського та депутатського досвіду Сергія Сергієнка. Також він окреслив приблизне коло основних завдань голови РДА, який, за законом, одночасно є начальником відповідної районної військової адміністрації.

— Першочерговим завданням є оборона, враховуючи близькість державного кордону з країною-агресоркою. Всі зусилля мають бути направлені на оборонну сферу, на взаємодію із силовими та правоохоронними структурами, ЗСУ та іншими військовими формуваннями задля безпеки громадян та захисту кордону. Також звичайно і цивільний захист населення, в тому числі, евакуація у більш безпечні населені пункти з місць постійних обстрілів, забезпечення диверсифікації електропостачання, — наголосив Костянтин Мегем.

Окремо він звернувся до керівників територіальних громад Новгород-Сіверського району, закликав їх активно взаємодіяти із РДА:

— Тільки в єдності ми можемо наблизити нашу перемогу. Якщо кожен буде переслідувати свої політичні амбіції – це призведе до дестабілізації ситуації. Тому тільки в тісній взаємодії разом до перемоги! – акцентував увагу присутніх перший заступник начальника ОВА.

У свою чергу, Сергій Сергієнко підкреслив важливість безпекових питань для прикордонного району та вказав на свою відкритість та готовність до співпраці.

По завершенню заходу Костянтин Мегем спільно із Сергієм Сергієнком та Новгород-Сіверським міським головою Людмилою Ткаченко оглянули приміщення двох навчальних закладів міста, зруйнованих внаслідок російських ракетних ударів у травні минулого року: Новгород-Сіверського державного ліцею імені К. Д. Ушинського та Новгород-Сіверської ЗОШ I-III ступенів № 2. Керівники обговорили із очільниками навчальних закладів план відновлення цих об’єктів та можливості залучення донорських коштів.

Принагідно, голова Новгород-Сіверської РДА звернув увагу на нагальну необхідність покращення у прикордонні теле- та радіосигналу вітчизняних мовників задля забезпечення інформаційної безпеки в умовах збройної боротьби із російським агресором.

Нагадаємо, в Україні триває розбудова державної цифрової телемережі MX-7, що дозволить збільшити зону покриття вітчизняного ТБ, зокрема у прикордонні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації