back

Співпраця триває: Міжнародний медичний корпус оглянув виконані роботи в Чернігівській ЦРЛ

22-02-2023 | 16:57

У Чернігівській центральній районній лікарні, де через бойові дії були пошкоджені майже всі відділення, минулого року виконано ремонтних робіт з різних джерел фінансування на 66 мільйонів гривень. Зокрема, з держрезерву на відновлення закладу спрямовано майже 15 мільйонів гривень. Частину коштів виділив Міжнародний медичний корпус (ММК) — організація, яка, за словами генерального директора лікарні Дмитра Руденка, першою приїхала сюди після звільнення області. Сьогодні ж делегація ММК ознайомилася з результатами виконання профінансованих робіт.

 «Наша організація інвестувала 850 тисяч доларів у заходи з відновлення інфекційного відділення центральної районної лікарні, а також операційних та неврологічного відділення, — розповів керівник Чернігівського офісу ММК Ендрю Раян. — Загалом Міжнародний медичний корпус працює у Чернігові та області з травня 2022 року. У нас дуже різноманітний спектр програм. Крім відновлення закладів охорони здоров’я, є так звані програми «кеш», коли ми надаємо фінансову допомогу тим, хто постраждав від військової агресії. Близько мільйона доларів ми видали тим, хто втратив свою домівку. Ще допомагаємо медикаментами, медичним обладнанням. Співпрацюємо й з амбулаторіями в області».

«Дякуємо всій команді Міжнародного медичного корпусу. Завдяки вашій підтримці ми не просто ремонтуємо та відновлюємо, а надаємо нового змісту будівлям, що використовуються. На прикладі таких закладів бачимо, як можна у тісній взаємодії всіх структур покращити медичну допомогу жителям Чернігівщини. Ми не ставимо крапку, а продовжуємо співпрацювати надалі», —  наголосила заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

На продовження співпраці сподівається й генеральний директор лікарні Дмитро Руденко. Попри значний обсяг виконаних робіт, працювати тут є ще над чим. Нині у деяких відділеннях тривають внутрішні роботи, та попереду — відновлення поліклінічного корпусу, зруйнованого під час активних бойових дій. Як зазначив гендиректор, проєкт, що передбачає роботи на 24 мільйони гривень (покрівля, тримальні стіни третього поверху і вікна), вже зареєстрований на платформі United24. Після їх виконання можна братися за другий етап — внутрішні роботи, а це близько 300 мільйонів гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації