back

У лютому на Чернігівщині подано 47 заяв за програмою «Власна справа» проєкту «єРобота»

16-02-2023 | 13:34

На початку лютого стартувала перша цього року хвиля подачі заяв на отримання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу. За її результатами на Чернігівщині подано 47 заяв.

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, загалом у 2023 році передбачено 20 хвиль. Стати учасником програми та отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду в бізнесі.

Сума фінансової підтримки становить від 50 тис. до 250 тис. грн в залежності від кількості створених робочих місць і це, до речі, є обов’язковою умовою. Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Як отримати мікрогрант?

Процедура досить проста. Треба подати заяву та бізнес-план через портал «Дія». Потім, після проведення «Ощадбанком» оцінки ділової репутації заявника (за умови позитивного рішення), пройти онлайн-співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та чекати остаточного рішення Державного центру зайнятості.

Нагадаємо: торік на Чернігівщині прийнято 81 позитивне рішення про надання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу. Сума грантових коштів склала понад 19 млн грн. Завдяки реалізації цієї програми в області буде створено майже 180 нових робочих місць.

Умови надання мікрогранту — на офіційному сайті "єРобота". Проконсультуватися можна Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості