back

Громада Чернігівщини вшанувала учасників бойових дій на території інших держав

15-02-2023 | 14:14

Щороку 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, встановлений Указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180/2004.

Сьогодні в обласному центрі відбулася традиційна церемонія покладання квітів до Пам’ятного знаку чернігівцям — воїнам-афганцям. До участі у заході долучилися заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Синенко, перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, народний депутат України Олег Семінський, голова обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Олександр Соколов, ветерани афганської та інших локальних війн, військовослужбовці - учасники російсько-української війни, представники родин загиблих військовослужбовців та громадськості.

Вшановуючи пам’ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав, особливу повагу приділяємо і тим учасникам локальних збройних конфліктів, які нині використовують свій бойовий досвід для збройного захисту України від російських загарбників або активно допомагають в обороні держави в інший спосіб. Віддаємо шану пам’яті і тих, хто віддав життя за нашу державу в російсько-українській війні починаючи з 2014 року.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації