back

У січні цього року працевлаштовано 382 жителі області

15-02-2023 | 09:51

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості. Крім того, 41 безробітного скеровано на професійне навчання, 4 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Послугами обласної служби зайнятості в січні поточного року скористалися 8,7 тис. громадян, з них 8,2 тис. безробітних, які перебували на обліку. 406 осіб охоплено активними заходами сприяння зайнятості.

На 1 лютого в області налічувалось 6,4 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 456 вакансій. Це вдвічі менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 14 осіб. Найбільшим попитом у роботодавців області користуються працівники переробної промисловості, сільського, лісового та рибного господарств, сфери торгівлі та послуг. Серед переліку професій, що мають найбільший попит, – водій автотранспортних засобів, швачка, продавець продовольчих товарів, кондитер, електромонтер, підсобний робітник. Також регіональний ринок праці потребує лікарів та бухгалтерів.

З пропозиціями роботи можна ознайомитися на сервісі "Єдиний портал вакансій", телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості», а також на сайті обласного центру зайнятості.  

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості